Gå til innholdet
Sum:
kr 0,00
inkl. mva.

Frekhaug

Fantastisk utvikling hos Frekhaug med ny Biesse Rover og robotstyring fra Evert Johansson
Vi gratulerer Frekhaug Vinduet AS med ny Biesse Rover C, som er integrert i en bearbeidingscelle sammen med en ABB ROBOT. Vi har levert den sammen med vår svenske samarbeidspartner Ingeniørfirmaet Evert Johansson AB, fra Tibro.

De har utviklet logistikken for roboten, samt konstruksjonen av gripeverktøyet. Dette har skjedd i dialog med Falkenberg og Øyvind Birkeland fra Frekhaug Vinduet AS.

Bearbeidingscellen tar hånd om all boring for sentrumstapper, merking for beslag, slik at alle sjabloner nå er historie. Videre kan den utføre beslag utfresing, utfresing av ventiler osv.

Alle emner er kontraprofilert og lengdeprofilert i en vinduslinje, og kommer ut på en buffertert transportbane, derifra henter roboten delene og legger de inn i Roveren for bearbeiding med vekselkjøring. Det vil si høyre og venstre side i Rovermaskinen. De har med dette fått den presisjonen de ønsker, 0,2 mm og kapasitetsøkning ved og ta dette ut av vinduslinjen.

Den overordnede styringen har systemutvikler Øyvind Birkeland stått for. Han er en ung mann med høy intelligens, som i tillegg har laget hele produksjonsstyringen på Frekhaug Vinduet. For han finnes det ikke problemer som ikke kan løses.
  • job_10044_cold-medium
  • fana-sparebank-32
  • p4250002

Forespørsel