Gå til innholdet
Sum:
kr 0,00
inkl. mva.

Rovde Møbel & Design

For å kunne drive en rasjonell møbel- og innredningsproduksjon så måtte Rovde  investere i mer effektive maskiner.

Rovde Møbel & Design AS fikk nå i oktober 2023 levert sin siste investering, en Biesse Rover K FT 2243. Dette er en maskin som skal hovedsakelig bruktes til enkel maskinering av plater, men skal også være en backup maskin for Biesse Rover A FT 2231. Denne maskinen erstattet en gammel Uniteam CNC.

Rovde Møbel & Design ble startet i 2016 som en etterfølger etter Rovde Møbel som hadde gått konkurs. Nye eiere kom inn og så at for å kunne drive en rasjonell møbel og innredningsproduksjon så måtte en investere i mer effektive maskiner. Rovde har satset på skipsinnredning i tillegg til andre platemøbler. For å kunne produsere dette effektivt, så ble det i 2017 investert i en Biesse Rover A FT nesting maskin som var integrert i et automatisk platelager (Biesse Winstore). Dette var en stor investering for et såpass lite firma som Rovde, men det har vist seg at dette var en veldig lønnsom investering som automatiserte mye av produksjonen.

Etter platelager med nesting hadde vært i produksjonen en stund, så meldte behovet seg for en oppgradering av kantlistemaskinen. Rovde valgte da å investere i en Biesse Akron 1444 med returbane i 2020. Dette er en kantlistemaskin med både «vanlig» lim (EVA) smeltlim)  og også Biesse sin løsning for «limfrie» kantlister, Airforce. Maskinen er plassert slik i lokalet at det er mulig at en operatør kan kjøre både nesting med platelager og kantlistemaskin.

I perioden fra etablering i 2016 og frem til nå i høst 2023, så var Paul Sindre Vedeld daglig leder og en av eierne i bedriften. Paul Sindre er en driftig person, så han klarte også å bli valgt til ordfører i kommunen nå i høst og måtte da selvfølgelig slutte som daglig leder pga ordfører er  en heltidsstilling. Som ny daglig leder ble Mona Sundnes ansatt. I tillegg så er det kvinnelig produksjonsleder hos Rovde, Anna Regine Vada Blom.

Rovde har også investert i skrogpresse fra Falkenberg i 2020. her valgte de en Italpresse mod. Kube. I tillegg fikk de akkurat levert en ny Orma finerpresse som Falkenberg opprinnelig solgte til en annen bedrift som ble lagt ned rett etter pressen ble levert.

Vi gratulerer Rovde Møbel & Design med nok en ny maskin levert fra Falkenberg og ønsker de lykke til videre og håper vi kan være en partner i mange år fremover.

dsc_0806
dsc_0744
dsc_0815
dsc_0801
dsc_0792
dsc_0768
anna-regine-mona-og-vegard
0q2a8526
0q2a8609
Flere bilder:

Forespørsel